COP Neva 3x3

Results

3x3 Ryssland - Mästerskap 05/06 09:40 - Gagarin 3x3 v COP Neva 3x3 D 20-20
3x3 Ryssland - Mästerskap 05/05 12:35 - Tri Zvyozdochki 3x3 v COP Neva 3x3 L 19-13
3x3 Ryssland - Mästerskap 05/05 11:50 - COP Neva 3x3 v Stella-pro 3x3 L 16-20
COP Neva 3x3 är ett lag i Sankt Peterburgs basketbollförbund som specialiserar sig på streetball i 3x3-format. Som en del av den ryska basketligan spelar laget på den övre nivån i Gambit Pro League och i de nordvästra turneringarna i Russian Streetball League. År 2022 blev COP Neva 3x3 de första ryska mästarna i FIBA ​​3x3 World Tour.

Förra säsongen vann laget silvermedaljen i Gambit Pro League i L-divisionen. I den ryska streetballligan blev laget de starkaste i nordvästra regionen och vann divisionerna i Rybinsk, Velikiy Novgorod och St Petersburg. I den sommarturneringen som hölls i den norra huvudstaden kallad RSL Superfinal, slog laget ut de ryska mästarna från Moskva.

Under debutsäsongen i FIBA ​​3x3 World Tour, som är den största streetballturneringen på planeten, lyckades laget nå kvartsfinalen i Moskva-stadion och blev trea i Wroclaw-turneringen. COP Neva 3x3 blev det enda ryska laget som tog sig vidare till huvudrundan av World Tour-finalen i Abu Dhabi, där de slutade på nionde plats – det bästa resultatet för ryska streetballklubbar.